Tarinamme
Tilamme on viime vuosikymmenet keskittynyt pääasiassa maidontuotantoon ja olemme laajentaneet tuotantoa jatkuvasti. 2010-luvulla aloimme erikoistua Luomutuotantoon. 2012 peltoviljely siiryi Luomuvalvonnan piiriin ja ensimmäinen kuorma Luomumaitoa tilalta lähti vuonna 2017. Maidon tuotannon osalta olemme Valion sopimustuottajia. Tuotamme Luomumaitoa n. 1 400 000 litraa vuodessa
Naudanliha aina ollut yksi sivuvirroista. 2018 Suomeen alkoi tulla ensimmäisiä annoksia Wagyu-sonnin siemeniä ja otimmekin siitä ensimmäisiä annoksia kokeiluun, risteytyskäyttöön. Pian jätimmekin ensimmäisiä Wagyu-hiehoja tilalle kasvamaan ja vailla suurempia suunnitelmia, asian äärellä on viihdytty ja mietitty uusia mahdollisuuksia.
Lihamaailman samppanja, Japanissa kasvaneiden Wagyu-härkien marmoriliha tunnetaan jo hyvin ympäri maailmaa, miksei tuossa olisi mahdollisuuksia myös tuotantoon Untamalan kylällä?
Ensimmäinen erä alkoi tulla teurasikään 2022 vuoden alussa ja näitä lähdettiinkin myymään ennakkovarauksilla kaupoille ja ravintoloille. Kysyntää tuntui olevan, mutta oli kuitenkin tiettyjä leikkuita, mistä kaupat ja ravintolat ei ollut kiinnostuneita, mutta mitä kuluttajat kyselivät. Päätimme laittaa pystyyn tilamyymälän Ylistaron keskustaan ja se saatiin tehtyä nopealla aikataululla Juhon ja Anun autotallirakennuksesta. Myynti tilamyymälästä ehdittiin juuri sopivasti aloittaa Juhannuksena 2022. Asiakkaita oli kesällä välillä jonoksi asti ja siitä lähtien olemme pitäneet tilamyymälää auki joka arkipäivä klo 18-20. Lisäksi osallistumme Seinäjoen REKO-jakeluihin.
Lihatuotteillemme on löytynyt kysyntää ympäri Suomen, erityisesti BBQ-harrastajien keskuudessa. Että pystyisimme vastata tähän kysyntään ja toimittaa lihaa koko maahan, päätimme avata verkkokaupan vuonna 2023.