Ihmiset Heimolan Tilan takana

Ihmisiä on ollut Heimolan Tilan takana jo pitkään, sillä tilamme on perustettu vuonna 1699 Untamalan kylään, nykyisen Seinäjoen alueelle, Etelä-Pohjanmaalle. Tila on ollut alusta saakka Lammin suvun hallinnoima maatila ja jatkajat tilalle ovat löytyneet aina suoraan alenevasta sukupolvesta. Perhetilaa johtaa tällä hetkellä tilahistorian 11. isäntäpari Jaakko ja Laura Lammi.

Laura ja Jaakko

Jaakko Lammi otti vetovastuun tilalla vuonna 2003. Aiemmin sairaanhoitajana työskennellyt Laura puolestaan tuli tilan töihin mukaan 2006, kun nykyistä lypsypihattoa rakennettiin.

Liki 20 vuoden aikana tilaa on kehitetty monin tavoin ja työtä on riittänyt jokaiselle päivälle. Ammattitaidosta maidontuotannossa varmasti parhaiten kertoo eläinten keskituotoksen nousu. 2003 tuotos oli 7500 l / eläin ja tällähetkellä keskituotos on 11 500 l tietämillä, joka oli 2021 Suomen 3. korkein Luomutilojen joukossa.

Jaakon työtehtävien lista olisi varmasti aika pitkä, jos tähän kaikki lueteltaisiin, mutta nykytehtäviin kuuluu tilan johtamisen lisäksi mm. tilan paperityöt ja eläinten keinosiemennys.

Lauran vastuulla on hoitaa vasikat, sekä seinien sisäpuolella olevat rutiinityöt lypsynavetassa.

Juho, Anu ja Verna

Juhon ja Anun vastuualueisiin kuuluu Heimolan Tilalla pääasiassa lihan suoramyyntiin liittyvät asiat, verkkokauppa, tilamyymälän pito, sekä somehommat.

Juho saattaa käydä myös navettatöissä kiireaikoina.

Myymäläapulaisen eli Vernan toimenkuva on selkeä. Luoda myymälään elämää! Ei muuten ole vain yksi eikä kaksi kertaa, kun asiakas on istunut kesken lihaostosten myymälän lattialle Vernan kanssa palloa heittelemään 😁 Työtehtävästä on siis suoriuduttu hyvin!

Janita ja Joona

Joona hyppäsi mukaan tilan harjoituksiin vuonna 2020. Joona on Jaakon ja Lauran poika, joten tila ja tilan työt olivat tuttuja jo toki koko elämän ajalta.

Joonan vastuualueisiin kuuluu mm. eläimien ruokinta, nuorkarjan hoito, peltotyöt ja koneiden kunnossapito. Kokemusta myös kunnossapidosta oli jo entuudestaan, sillä Joona työskenteli lypsyrobottihuollossa ennen tilan tehtäviin siirtymistä.

Janita on töissä tilan ulkopuolella, mutta tilaan liittyen löytyy yksi tärkeimmistä hommista; Maajussi tarvii luotettavan tukipilarin! Kuten kuvastakin näkyy, näyttää hoituvan hyvin.

Juuso

Tilan luottomies Juuso on se yleismies Jantunen, jonka puhelin soi ensimmäisenä, kun tarvitaan lisää käsipareja. Tilan viikonloppu- ja sesonkityöntekijä, tuuraaja, sekä jokapaikan höylä.

Päivisin Juuso opiskelee Agrologiksi, joten todennäköisesti vastuut tilan töistä on tulevaisuudessa laajentumaan päin.

Ilona ja Emmiina

Jaakon ja Lauran tyttäret, Emmiina ja Ilona ovat oleellinen osa Perhetilaa, vaikka he eivät päivittäin tilan töissä olekkaan.

Kummankin vakio töihin tilalla kuuluu mm. vasikoiden hoito.

Esa ja Sinikka

Esa ja Sinikka ovat Heimolan Tilan edellinen isäntäpari. Vastuuvuosia tilasta ehti kertyä hyvä määrä, sillä he olivat tilan johdossa 1967-2003.

Sukupolvenvaihdoksen jälkeen Esa jäi tekemään tilalle vielä ''paapan töitä''.

Työlistalta on löytynyt viime vuosina mm. paalien ajoa ja laitumien kunnossapitoa.

Tarinamme

Tilamme on viime vuosikymmenet keskittynyt pääasiassa maidontuotantoon ja olemme laajentaneet tuotantoa jatkuvasti. 2010-luvulla aloimme erikoistua Luomutuotantoon. 2012 peltoviljely siiryi Luomuvalvonnan piiriin ja ensimmäinen kuorma Luomumaitoa tilalta lähti vuonna 2017. Maidon tuotannon osalta olemme Valion sopimustuottajia. Tuotamme Luomumaitoa n. 1 400 000 litraa vuodessa

Naudanliha aina ollut yksi sivuvirroista. 2018 Suomeen alkoi tulla ensimmäisiä annoksia Wagyu-sonnin siemeniä ja otimmekin siitä ensimmäisiä annoksia kokeiluun, risteytyskäyttöön. Pian jätimmekin ensimmäisiä Wagyu-hiehoja tilalle kasvamaan ja vailla suurempia suunnitelmia, asian äärellä on viihdytty ja mietitty uusia mahdollisuuksia.

Lihamaailman samppanja, Japanissa kasvaneiden Wagyu-härkien marmoriliha tunnetaan jo hyvin ympäri maailmaa, miksei tuossa olisi mahdollisuuksia myös tuotantoon Untamalan kylällä?

Ensimmäinen erä alkoi tulla teurasikään 2022 vuoden alussa ja näitä lähdettiinkin myymään ennakkovarauksilla kaupoille ja ravintoloille. Kysyntää tuntui olevan, mutta oli kuitenkin tiettyjä leikkuita, mistä kaupat ja ravintolat ei ollut kiinnostuneita, mutta mitä kuluttajat kyselivät. Päätimme laittaa pystyyn tilamyymälän Ylistaron keskustaan ja se saatiin tehtyä nopealla aikataululla Juhon ja Anun autotallirakennuksesta. Myynti tilamyymälästä ehdittiin juuri sopivasti aloittaa Juhannuksena 2022. Asiakkaita oli kesällä välillä jonoksi asti ja siitä lähtien olemme pitäneet tilamyymälää auki joka arkipäivä klo 18-20. Lisäksi osallistumme Seinäjoen REKO-jakeluihin.

Lihatuotteillemme on löytynyt kysyntää ympäri Suomen, erityisesti BBQ-harrastajien keskuudessa. Että pystyisimme vastata tähän kysyntään ja toimittaa lihaa koko maahan, päätimme avata verkkokaupan vuonna 2023.

Visiomme

SUOMEN PARASTA BBQ-NAUTAA

Haluamme olla Suomalaisen naudanlihantuotannon edelläkävijöitä ja tuottaa pelottomasti OIKEASTI RASVAISTA ja MARMOROITUNUTTA naudanlihaa.

Arvomme

Pyrimme aina tekemään päivän työt paremmin, kuin eilen.

  • Ihmiset: Olemme perhetila. Se tarkoittaa, että tuotannon ja tilan taustalla työskentelee sitoutuneet ihmiset.
  • Omistautuminen: Haluamme, että myös tulevilla sukupolvilla on mahdollisuus saada elanto Heimolan Tilalta.
  • Kestävä kehitys: Pyrimme tehokkuuteen, kuitenkin tiedostaen että olemme osa luontoa ja saamme elantomme luonnosta ja luonnon ehdoilla. Siksi olemmekin siirtyneet Luomutuotantoon ja mietimme jatkuvasti, miten voisimme tehdä asioita tulevaisuudessa paremmin. Yksi iso tavoite on mm. Bioenergian tuotanto ja energiaomavaraisuus.

Tuotteemme

Lihatuotteemme ovat lähtöisin risteytyksistä. Risteytämme Holstein rotuista nautaa Wagyu, Black Angus, Blonde d'Aquitaine, sekä Limousine rotujen kanssa.

Kokeilujen perusteella olemme päättäneet siirtyä käyttämään risteytyksissä ainoastaan Wagyu-rotua. Kesästä 2024 lähtien lihamme ovat siis peräisin ainoastaan Wagyu-rodusta.

Tämä on varmin tapa päästä haluttuun lopputulokseen; SUOMEN PARASTA BBQ-NAUTAA

Asiakkaamme

Asiakkaitamme löytyy laidasta toiseen; vähittäiskaupat, ravintolat, BBQ-harrastajat ympäri Suomen ja ihan tavalliset kuluttajat REKO-ringeistä, sekä omalta kylältämme.

Lämpimästi tervetuloa asiakkaaksemme!